Hur väljer man bild till sin dejtingprofil (7 tips)

Med tusentals av människor som blir medlemmar på dejtingsidor, är ett oförglömligt första intryck ett måste. Och vad är det som gör ett perfekt första intryck?

  •  Mer är mer. Att endast ha ett foto på din profil är inte tillräckligt. Ju mer foton du har desto mer har du möjlighet att visa upp vem du verkligen är (och det är väl poängen med det hela?) Använd varje foto till att illustrera en specifik sida av din personlighet.
  • Men ibland är mindre faktiskt mer. En grötig bakgrund på dina bilder avleder uppmärksamheten från den viktigaste delen av dina foton: DU! Även bilder med flera människor har samma effekt. Samma saker med bilder där du är FÖR uppsminkad och klädd.
  • Mixa upp det. Ser du likadan ut i precis alla bilder du har? Tråkigt! Variera dina poser, platser och utstyrsel. Förmodligen har du en bättre sida, men en dejt kommer tyvärr inte bara se dig i precis den rätta vinkeln hela tiden. Ändra olika detaljer på bilderna. Varietet sätter lite krydda på livet efter allt.
  • Skapa ögonkontakt. Studier har visat att de mest lyckosamma personer som håller på med nätdejting söker ögonkontakt via kameran, och visar sina tänder när de ler.
  • Kör inte bara med glamour bilder. Det är inget fel med att använda sig av bilder när du verkligen är på topp. Men varje bild i din profil skall inte se ut som om det kommer ifrån en modellportfölj. Visa bilder som visar upp vad du tycker är roligt och intressant, eller kanske dina hobbies och drömmar. Uttryck dem visuellt, visa känslor i dina bilder. Inge vill dejta ett stenansikte.
  • Om du letar efter att ha roligt, var själv rolig. Vissa människor söker sig till dejtingsajter för att hitta kärleken, men inte du. Du letar bara efter att ha lite roligt. Så försök visa upp dig så att andra människor som också letar efter något roligt, hittar dig. Selfies kommer inte övertyga någon att följa med dig på en spontan ”roadtrip”. Bilder på den grymma kostymen du hade på den galna festen förra veckan kanske gör det dock.
  • Om du letar efter något seriöst, ta det seriöst. Inga självupptagna bilder av dina armmuskler tack. Inte heller några bilder på tjejer eller killar som skulle kunna vara din före detta. Inte heller foton på dig den gången du hade däckat av, skitfull, någonstans i mitten av toalettgolvet. Tänk på vilket meddelande din bild framhäver. Skickar du ut rätt bild av dig själv?

När du tar dina bilder till en dejtingsida se därför till att du framhäver det bästa av din personlighet, och även framhäver vad du är ute efter. Letar du efter något seriöst, var seriös med dina bilder. Är du däremot ute efter något roligt eller tillfälligt, välj dina bilder därefter.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *