Att välja den bästa dejtingsajten

Att bestämma sig för vilken dejtingsajt som man skall bli medlem på är kanske inget stort val här i livet om man jämför mot andra mycket svårare uppgifter. Dock så både behövs det göras och skall göras. Det är inte direkt svårt att hitta den rätta datingsida bara man vet vad man letar efter. Det finns några steg och frågeställningar man bör ställa sig för att hitta den bästa dejtingsajten innan man slänger upp kortet och gör en inbetalning.

  • Först och främst bör du veta vilken typ av förhållande du är efter innan du börja signa upp dig på olika dejtingtjänster. Letar du efter något seriöst som eventuellt kan leda till något mycket mer i framtiden? Är du ute efter någon typ av tillfälliga kontakter för att bara få träffa någon lite då och då? Eller kanske är du rent ut sagt bara ute efter att hitta en sexträff? Det finns väldigt många olika inriktningar på de miljontals dejtingsajter som man faktiskt kan hamna på; Det finns sidor endast för Hiv-smittade, olika typer av sexuell böjelse, endast för homosexuella, andra sjukdomar och syndrom, ja i princip vad du än kan tänka dig. Så det första du gör är att skriva ner vilken typ av dejting du är sugen på.
  • Därefter fundera på och skriv ner en lista på lite mer specifika krav som du har och vad du letar efter i en relation. Det kan vara allt ifrån intressen, inkomst, intelligens, viss typ av utseende, språk etc. Det finns dejtingtjänster som kan ta hand om alla dessa ovan nämnda kraven om man är beredd att söka utomlands. I Sverige har vi inte exakt det utbudet som man kan finna ute i Europa av förklarliga kärl, men försök att specificera så gott det går och utgå därifrån.
  • Nästa del är att bestämma vilken prisnivå man vill hamna inom. Det kan skilja sig ganska grovt mellan det olika dejtingsidorna. En hög prisnivå indikerar inte alltid en bra sida, och en låg inte alltid en dålig sida.
  • Nu är det dags att skriva ner en lista på de bästa dejtingsajter du har hittat som har visat sig vara något intressanta. Har du en lång lista här så gör det inget, du kommer att gallra mer. Har du svårt att hitta sidor så använd vår vän Google. Även i Sverige har vi över 500 dejtingsidor, många av dem med olika inriktningar.
  • Av de dejtingsidorna du har listat så kan du nu börja gå igenom för och nackdelar. Starta med att gå igenom vilka sidor som har flest av de funktioner och inriktningar som du är ute efter.  Försök i detta läge att eliminera sidor som kanske inte är riktigt vad du säker, t.ex. inriktning på sidan, dåligt med medlemmar, om den är i dyraste laget osv.
  • Förhoppningsvis vid denna tidpunkt har du inte mer än max 5 dejtingtjänster kvar på din lista. Nu är det dags att signa upp sig på de olika sidorna, dock inte betala för tjänsten. Alla sidor har en gratis utvärderingsversion som alltid är gratis. Alla funktioner finns inte och i princip kan u inte bedriva någon typ av dejtande med en gratis version. Det du kan göra är att surfa runt på sidan, kolla in funktionerna och bara lära dig känna sidorna.

Det krävs inte så mycket för att hitta den bästa dejtingsajten för dig. Man behöver bara ta sig en liten funderare på vad man behöver och vad man vill ha. Hur seriöst det skall vara eller om det bara skall vara snabbt och smidigt. Många av de mer avancerade och seriösa sidorna har ofta ett personlighetstest med matchmaking och partnerförslag. Är du ute efter något väldigt tillfälligt så är detta förmodligen inte sidorna för dig.

Är du ute efter något mer seriöst förhållande så är någon av de stora dejtingsidorna oftast bäst i längden. Deras sidor är oftast väl fungerande, det finns redan ett stort antal medlemmar. Man tummar inte på säkerheten för sina medlemmar, och i de flesta fall får man vad man betalar för.

I vanliga fall när du sitter och kollar ut sidorna så ter det sig ganska fort vilka/vilken du föredrar, man bestämmer sig ofta ganska tidigt vilken sajt som funkar för dig. Testa att fylla upp din dejtingprofil med text och bilder.