Hur skapar man en bra dejtingprofil – Tips

Det absolut viktigaste och det som du verkligen skall försöka få ”rätt” när det kommer till nätdejting är din profil eller presentation beroende på hur man vill kalla det.

Även om ett bra första meddelande kan ge dig en bra start med en potentiell match så spelar detta ofta inte så stor roll om inte din dejtingprofil levererar.

På de större dejtingsajterna så finns det ett enormt utbud av profiler av olika kvaliteter och är inte din över medel så kommer du inte dra till dig många intressenter.

Som tur är så är det faktiskt inte så svårt att slänga ihop en profil som slår de flesta av dina ”konkurrenters” profiler och vi kommer här nu att dela med oss av dessa tips.

Bilder är viktigast

Om du vill ha en någorlunda rimlig chans att träffa någon online och få någon typ av uppmärksamhet så behöver du profilbilder. Det räcker inte med en bild, lägg gärna upp fler bilder. Inte bara det att du skall ha flera bilder de skall också vara bra bilder.

Minst 3-4 av dessa bilder skall vara av dig. Det är ingen ide att lägga upp ”fötter på stranden bilder” eller liknande. Det bör heller inte vara av helt irrelevanta detaljer såsom landskapsbilder etc.

Dock kan det alltid vara intressant för en läsare med bilder på dig när du har varit på intressanta platser, här finns det mycket som man kan tänka sig: Höga kända byggnader, pyramider, sju underverken – du förstår tanken. Detta kan väcka lust hos din besökare att få reda på mer om just de bilder och på så sätt startas en konversation på ett bra och avslappnat sätt.

Skriv en rubrik – släng inte ihop den!

De flesta dejtingsajter har en rubrik sektion där du kan skriva några korta ord som visas i sökresultaten tillsammans med din profilbild. Denna rubrik kan spela stor roll i hur många människor som faktiskt klickar på just din profil. Och det är precis detta vi är ute efter – att sticka ut från mängden.

Det finns ett antal inriktningar du kan ta i beaktning när du väljer rubrik:

  • Intressant
  • Provokativ
  • Spännande
  • Ovanlig
  • Kreativ
  • Positiv
  • Rolig

Vissa av ovan nämnda inriktningar kan även spelas ut helt på fel sätt, så när du tror att du har hittat en bra rubrik, sätt dig in i andra människor och hur dessa skulle kunna se din rubrik.

Att hitta på en bra rubrik kan vara relativt svårt. Som tur är har vi även en guide för detta här.

Bygg upp din profil i tre steg

Att sitta framför din dator och försöka komma på något bra att skriva i din dejtingprofil kan både vara svårt och extremt frustrerande. Utan att följa något kan det helt enkelt vara omöjligt att få till en bra presentation av dig som visar upp din bästa sida – det är trots allt det vi vill göra. De kan underlätta lite att bryta ner din text i tre sektioner.

  • En kort biografi – T.ex. ditt namn, vad du gör, vad du tycker om
  • Säljbrev – De positiva saker och egenskaper som du kan ta in i en relation
  • Vad du letar efter i en partner – fokusera på karaktär istället för fysiska egenskaper.

Varje sektion skall vara kort koncis och informativ, och skall totalt sett inte ta mer än ett par minuter att gå igenom för en besökare. Försök att inte tänka och fundera för mycket när du skriva. Något som många gör och som jag faktiskt gillar också är att man skriver sin presentation som en lite berättelse.

Håll det positivt och enkelt

Din profiltext skall vara kort och dur har mycket liten tid(text) på dig att nå fram och se till att en person vill ta kontakt med dig. Det finns inte plats nog för att vara negativ. Så behåll alla dina melankoliska och dömande tankar för dig själv när det gäller nätdejting. Att göra detta är inte vilseledande – du helt enkelt endast visar din främsta sida för eventuella och potentiella framtida partners.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *