Match.com

Match.com – Omdömen och Recensioner

  • match.com är Sveriges i särklass största nätdejting sajt.
  • 55 personer träffar sin nästa partner varje dag här!
  • Kontinuerlig kontroll av varje profil för ett så seriöst intryck som möjligt.
  • Gratis personlighetstest samt matchmaking!

Snabbfakta

Medlemmar (Sverige)580 000
Medlemmar (Globalt)60 000 000
Kvinnor/Män47%/53%
Målgrupp25-45 år
Startades1995
Betyg9.0/10

Priser

1 mån299 kr/m
3 mån199 kr/m
6 mån149 kr/m
12 mån

Funktioner (Gratis / Premium medlemsskap)

Personlighetstest:Buttons-acceptButtons-accept
Matchmaking:Buttons-acceptButtons-accept
Lägga in foto:Buttons-acceptButtons-accept
Se alla foto:ButtonsdeleteButtons-accept
Se andras profiler:Buttons-acceptButtons-accept
Se dina besökare:ButtonsdeleteButtons-accept
Skicka och läsa meddelande:ButtonsdeleteButtons-accept
Chatt/Videochat:ButtonsdeleteButtons-accept
Kontaktgaranti:ButtonsdeleteButtonsdelete
Söka kontakter:Buttons-acceptButtons-accept
Mobilapp:Buttons-acceptButtons-accept

Match.com är i princip dejtingforumets moder. Det är den äldsta dejtingcommunityn som startades redan 1995 i USA. Till Sverige kom match.com först 2002. Det är också den dejtingsidan med flest medlemmar med sina ca 60 miljoner användare världen över och ca 600 000 bara i Sverige. Sajten finns nu representerad i 26 länder och översatt på 15 språk.

Användare

Majoriteten av användarna är mellan 25-45 år, Har en högskoleutbildning och ca 75 % av medlemmarna letar efter ett seriöst förhållande.

Funktioner

Det finns även en chatt funktion som man kan använda för att smidigare prata med andra användare, möjligheten till videochatt finns också dock kräver båda dessa funktioner ett betalt medlemskap.

Match har ett personlighetstest där du svarar på frågor om din livsstil, intressen, generella frågor om dig själv. Här gör du också inställningar för vad det är du söker hos din partner.

Matchaffinity är ett mer utvecklat matchingtest där du svarar på ett stort antal frågor om allt som rör dig. Detta test görs separat när du väl är inloggad på sajten. Här läggs vikten mer vid din personlighet och värdering, även ett större utbud av frågor om din partner än det standardiserade testet du gör när du skapar ditt konto. Efter testet är gjort får du en lista på de medlemmar som matchar dig bäst och därefter har du möjlighet att kontakta dem. Dock behöver du ett premium medlemskap för att göra själva kontakten.

match.com har även en mobilapp kallad MatchMobil som du kan använda dig av på ett smidigt sätt. Du har tillgång till ditt profilkonto med dina kontakter på samma sätt som via nätet.

Daily6 är ett annat trick för att hitta potentiella partners. Det fungerar så att man varje dag får 6 profiler skickade till sig, där man sedan kan välja vilka som skulle kunna vara något som passar dig. Utefter dessa val baseras dina nästa Daily6. Allt detta gör att sidan ”lär” sig vad du gillar och inte gillar för att framöver kunna ge dig bättre och bättre förslag.

Andra mindre funktioner som finns på sidan är ”flörtar” som kort och gott visar vilka personer du flörtar med för tillfället. Du har även en favoritlista för att snabbt och enkelt kunna vända dig till nya användare. Man kan även se vilka som har dig som favorit, vilka som besökt dig samt vem som har flörtat med dig.

Användarvänlighet och Design

Det finns en del skavanker som skulle kunna göra sidan bättre, i vissa vyer av siten blir det lite plottrigt med alla funktioner som dem vill att man skall testa. Dock så är gränssnittet rätt så lättförstått och man kommer in i det ganska snabbt. Sidan fungerar klanderfritt rent tekniskt så långt vi har kunnat testa. Och det finns en hel del roliga funktioner och sökningar att testa.

Säkerhet

match.com är en av de dejtingsajter som tänker mest på sina användares säkerhet och anonymitet om man så önskar. Det finns egna artiklar om hur du bäst sköter säkerheten vid nätdejting, samt råd för att hålla dig så skyddad som möjligt. Match.com är en av det mest städade datingsiterna på nätet då man hela tiden letar efter fejkade profiler och kontaktannonser för att de riktiga medlemmarna skall få ett sådant bra intryck som möjligt.
Alla medlemmar tilldelas också en temporär mejladress som alla dina kontakter går via för att skydda din riktiga mejl och inte ge vem som helst tillgång till den.

Priser och Medlemskap

Medlemskap på match.com är helt gratis, dock har du inte alla funktioner för att få ditt dejtande att fungera på ett bra sätt. Med gratis medlemskap kan du söka efter personen, göra personlighetstest, se på profiler. Dock kan du inte kontakta dessa medlemmar på något sätt utan måste då starta en prenumeration. Samtidigt har man ingen större nytta av att göra personlighetstestet med matchaffinity då som sagt man inte har en möjlighet att skicka meddelande till andra användare.

Övrigt

Detta är förmodligen den dejtingsajten med flest inställbara sökkriterier. Man kan söka på allt ifrån utbildning till inkomst, intresse, utseende och livsstil.
En annan fördel med dejtingsajten är det stora utbudet av profiler och kontaktannonser. I och med att mat är bland de största nätverken i världen med sina 60 miljoner medlemmar finns ett rejält utbud med singlar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *