Dejting för högutbildade och akademiker

Då det finns en skara här i Sverige som är belästa och har en högre utbildning så finns det självfallet även dejtingsidor specifikt inriktade till dessa. Många akademiker på dessa sajter vill hitta andra singlar med samma ambitioner både på det privata och yrkesmässiga planet.

Många av de stora aktörerna låter dig som medlem söka efter medlemmar med viss utbildning och detta är en av de mest vanliga sökningarna som görs. Därför har det poppat upp mer dejtingtjänster som inriktar sig på dejting för högutbildade, akademiker och rika.

Dejtingsajter för högutbildade

1. Elitsinglar

  • Elitsinglar riktar sig mot högutbildade singlar främst inom storstäderna. Sajten fungerar bra och är snygg och lättanvänd. Relativt nystartad sida men har genast fått gott rykte med sig och har många akademiker som medlemmar.

2. Match.com

  • Sveriges största dejtingsajt har även väldigt mycket akademiker och människor med eftergymnasiell utbildning i sin användarbas. Även om man inte är en renodlar ”elitsingel” sajt så finns sökfunktioner så du kan leta efter människor med denna typ av utbildning.

3. eDarling

  • ”För singlar med höga anspråk” lyder eDarling’s slogan. Målgruppen är högutbildade singlar men alla människor är välkomna. Dock skräms många nyanlända och mindre seriösa personer bort av det omfattande personlighetstestet som är obligatoriskt att göra.
  • Elitedaters – På Elitedaters så har man höga krav på sina medlemar, Utbildning skall vara rätt. Bild, presentation och mycket annat skall hålla hög klass. Stor del av ansökningar till medlemskap som görs blir avvisade. Så är du endast interesserad av dejting för högutbildade är Elitedaters för dig.
  • Match4me – Påminner mycket om Elitedaters i sitt utförande. Stor andel kvinnor vilket ofta betyder att kraven på medlemskapen är höga. Kvinnor lägger generellt ner mer tid och seriositet i sin presentation vilket ger fler accepterade medlemskap.