Hur gör man en bra dejtingprofil

Din dejtingprofil är nyckeln till framgång när det gäller online dejting. Det första en person kommer att se på en dejtingsida är din profil, och är den inte bra nog kommer din besökare bara fortsätta vidare till nästa profil. Vi har här satt samman lite grunder och tips på hur man kan skriva en bra dejting profil.

En bra bild.

Att ha en bra bild av dig på din profilsida är mycket viktig. Många människor kommer inte ens lägga märket till en profil där det inte finns någon bild, och i princip alla sajter ger användarna möjlighet att sortera ut profiler utan bild, och detta används flitigt av användarna. Så chansen att många hamnar på din sida av misstag och läser din dejtingprofil är låg.

Använd en bild på dig med bra kvalitet och hyffsad upplösning. Om möjligt använd en bild där du endast visar ansiktet. Använd en bild som är hyffsat färsk och inte en bild som har 15 år på nacken, eller som har gjort dig 30 kg lättare. Försök inte manipulera besökare varken på bild eller i text. Detta kommer att slå tillbaka på dig i slutändan.

Använd heller inte en bild som är helt perfekt, t.ex. om du har bilder av en riktig fotograd där du är fullt uppklädd med smink och frisyr. Visst profilbilden bör vara kvalitativ, men låt det inte gå till överdrift.

Se vår artikel om skapandet av en bra profilbild.

Skapa ett användarnamn

Sikta på att skapa ett användarnamn som är unikt, tilltalande och personligt för dig. Försök att inte göra det för långt eller för svårt att uttala. ”Anders.P34grabb” kanske berättar mycket om dig men låter för en annan person inte något vidare roligt.

Sätt en rubrik.

En rubrik ger dig ytterligare en möjlighet att få din besökare interesserad av din profil. Detta skall bara vara ett par ord som skulle tilltala andra medlemmar som letar efter nya partners.  Använd ingen standard ”headlines” såsom ”jag kanske är den du söker efter” försök vara kreativ och hitta på något som skulle hålla kvar en person på din sida.

 Skriv din presentation

Presentation fältet är där för dig för att kunna berätta för alla vem du är och vad du är interesserad av. Det är alltid upp till dig hur mycket du skall skriva, men försök vara kreativ och verkligen skriv en text. Skriv inte bara ”fråga vad du vill” eller liknande. Börja inte heller din presentation i ett negativt sätt som t.ex. ”Jag vet att inge läser här ändå men.”  Om någon kommer in på din profilsida så är inte en negativ attityd något man vill läsa om. Ge en bra och detaljerad beskrivning av vem du är, vart du är, vart du vill komma, vad du jobbar med och vad du gärna gör på din fritid. Skriv inte långa listor med dina intressen utan försök väva in dem i en berättelse. Försök alltid hålla din dejtingprofil i en positiv anda och håll alla negativa detaljer borta från den.

När du känner dig nöjd med profilen korrekturläs texten och leta efter fel ordföljder och grammatikfel. Ta också hjälp av ordbehandlare för att underlätta processen mer.

 Tala alltid sanning.

Det är förståeligt att man kanske tänjer på sanningen något när man gör sin dejtingprofil, men för ert eget bästa håll er så nära sanningen som möjligt. Du förlorar så mycket trovärdighet på första dejten om hälften av det du har skrivit till din dejt har varit lögn eller en förvrängning av sanningen. Detta gäller självklart allt på din profil som bilder, kroppstyp, arbete, lön, utbildning. Ljug aldrig.

Tala sanningen skall du leva efter och var ärlig men kanske inte för ärligt. Visst det kanske stämmer att dina intressen är onani, bikini brudar, porr och att ligga på stranden och gotta dig. Men det är bara ett av de intressen som skall få plats i din dejtingprofil.

Överdriv inte dina färdigheter

Människor ogillar andra personer som hela tiden skryter och skall vara bäst nästan lika mycket som folk som ljuger. Självfallet vill du sälja dig själv men du bör inte framstå om en arrogant typ som tro sig veta allt. Berätta om dig själv men överdriv inte i din dejtingprofil och skriv aldrig saker som ”Jag är bäst på…” Chansen at du faktiskt skulle vara allra bäst på något är väldigt liten.

Stick ut från mängden!

Det är många som är aktiva på dejtingsidor, varför skall en person stanna till och läsa din profil istället för någon av de andra hundratusentals profiler som finns att tillgå? Försök sticka ut och chansen att du blir kontaktad eller får ett svar är mycket större.

De flesta online dejting profiler innehåller samma information och text om och om igen. Det är bara lite omformuleringar här och där. Tala om saker som gör dig annorlunda, som GÖR att folk vill kontakta dig. Följer du dessa råd ovan så kan jag garantera att du har mycket mer tur med din dejtingprofil.