Fördelar med dejting på nätet

Man får kontinuerligt frågan om varför man skulle spendera pengar för att träffa någon. Jag tror alla vet att det inte spelar någon större roll vilket forum man använder för dejting så kostar det pengar. Ofta får man sitta och förklara vad det är för fördelar med nätdejting i förhållande till ”träffa människor på krogen”.

I dag har online dejting blivit mycket mer accepterat och var och varannan människa har eller är medlem på någon typ av dejtingsida. Vilket gör att fler och fler personer som ännu inte har provat vill testa på det. De fördelar som kan ses med a dejta på nätet kan ses nedan.

Prata med folk ifrån hela världen

Dejting på nätet ger dig möjlighet att kommunicera med människor över hela världen (T.e.x Parship). Det finns inga restriktioner om vem du skulle kunna spendera en liten pratstund med. Inte bara finns möjligheten att göra detta utan det är också lätt att hitta folk utanför Sveriges gränser. Du blir helt enkelt begränsad till din bekantskapskrets och nattklubbar. Även inom Sverige så blir urvalet mycket större. Vissa sidor har över 500 000 medlemmar (match.com, Firstdate) vilket hade blivit svårt att gå igenom på en pubrunda då och då.

Din säkerhet

När du söker människor via nätet så har du i mycket större möjlighet att lära känna en person innan du går på en dejt till skillnad på om du träffar någon på en klubb som du sedan skall gå ut med. Du kanske rent av har snackat med denna person under en lång tid och fått känslan av att detta verkar vara en bra person. Visst finns det nackdelar med säkerheten via online dejting också så följ råden här.

Ålder har ingen betydelse

Inom online dejting så finns det inga åldersrestriktioner. Det spelar ingen roll om du är 18 eller 80 år, möjligheten att träffa någon i samma ålder som dig är stor och utbudet är enormt. Letar du efter folk som inte kanske är i samma ålder som dig finns det inga hinder här heller.

Nyvaken? Spelar ingen roll!

Det är faktiskt så att inte på någon dejtingsajt måste du konstant vara uppkopplad. Du kan precis ha vaknat eller är på gång att lägga dig, det spelar ingen roll hur du ser ut eller i vilket skick du är i för tillfället. Du behöver alltså inte klä upp dig för att imponera på din dejt, utan kan sitta hemma i mysiga kläder, något gott att äta och bara fortsätta med din konversation. Detta är utmärkt för folk med hektiska scheman där man ofta inte hinner med olika events och tillställningar eller kanske inte har energin att gå ut en fredagskväll.

Blyghet eller nervositet spelar ingen roll

Det har många gånger visats att för människor som är blyga eller blir nervösa med nya människor runt sig så är det väldigt mycket lättare att ta kontakt på dejtingsajter. Det är mycket lättare att skicka ett meddelande online jämfört med att hålla en konversation ansikte mot ansikte. Även människor med en dålig självbild känner sig mycket bekvämare vid dejting på nätet. En stor del av befolkningen blir automatiskt mer tillbakadragna med nya personer vilket försvårar möjligheten att lära känna någon, och även visa personen i fråga sitt sanna jag.

Man känner personen bättre

Det vanliga scenariot vid nätdejting är att man först lär känna varandra via email och meddelande för att därefter övergå till telefonsamtal eller liknande. Man har här möjligheten att bli bekväm och lära känna personen innan man träffas upp för första gången. Det betyder att när denna träff utspelas finns förmodligen redan någon typ av band mellan er och pinsamma tystnader och andra jobbiga överraskningar uteblir förhoppningsvis. Möjligheten till en bra förstaträff ökas väsentligt då man lärt känna varandra under en längre tid.

Pengar och Kostnad

Visst dejting på nätet kostar i många fall pengar men trots detta ses den ekonomiska biten som en av de största fördelarna. De flesta av oss vet hur kostsamt det kan vara att gå ut och träffa folk vecka efter vecka. Om vi hittar någon efter en kväll har vi ingen större kännedom vad denna person har för värderingar eller önskningar. I själva verket kanske det var någon annan på samma ställe som skulle varit din själsfrände. På de olika dejtingsidorna har du ofta möjligheten att sålla ut personen som inte har samma intressen eller värderingar som dig och kan därför spara en ganska stor slant på detta sätt.

Förutom allt ovan så an du logga in på din sida när som för att leta efter nya partners. Du vet redan från början vem som är ledig och vem som är upptagen på samma sätt som du vet om det finns någon chans att en viss person är intresserad av dig via dennes presentation och info.

När du nätdejtar är det också mycket lättare att få kontakt med människor. Den stora delen av de som är medlemmar är också ute efter att träffa någon.

Tar man allt om nätdejting till sig så märker man snart vilka fantastiska fördelar det faktiskt finns med denna typ av dejting