Profilbild – Att välja en bra profil bild

Att ha ett foto på din dejtingprofil har en betydande effekt på hur många personer som kommer och tar en titt på din profil. Första intrycket är verkligen om inte allt, mycket. Internet har ändrat på mycket men inte när det gäller första intryck. Det krävs inte mycket för att man skall förstå att det första en person ser som besöker din profil är en bild, en bild som förhoppningsvis är på dig. I en värld där allt endast är en knapptryckning bort är det viktigt att din bild iögonfallande och visar rätt saker om dig. En skämtbild, eller en bild på ditt husdjur kan göra att du missar chansen att göra ett bra första intryck.

Använd en bild med kvalitet.

När det gäller profilbilder så är kvalitet allt. Och det är viktigt att dina besökare kan se vem du är, och hur du verkligen ser ut. Välj ut en ansiktsbild som visar när du ler och gärna i ett smickrande ljus. En bild bör inte vara mörk eller suddig samt ha dålig upplösning.
Tänkt dock på att i många fall bör din bild inte vara för perfekt. Detta kan ses som orealistiskt och kommer förlora eventuella partners bara på det.

Använd ett färskt foto.

Många har gått i fällan att lägga upp en 10 år gammal bild på någon dejtingsajt. Haft turen att gå på en dejt för att sedan behöva sitta och förklara att man verkligen är den personen som var på bilden. Vare sig man vill eller inte så är online dejting inte ett fantasi spel där inget får konsekvenser. Det är faktiskt ett genuint sätt att träffa nya människor och förhoppningsvis din framtida partner. Då är det ingen större ide att måla upp en falsk bild av dig själv med ett 10 år gammalt foto där du va 40kg lättare. Var dig själv och någon kommer att hålla av dig i framtiden.

Visa ditt sanna jag

För bra profilbilder tas inte alltid emot så bra även om man skulle kunna tro detta. Att hyra in en professionell fotograf, eller själv stå och fota i timmar med spektakulära kläder väcker endast negativ uppmärksamhet, och eventuella intressenter på din profilsida kanske helt enkelt inte tror att det är du på bilden.
Använd inte heller redigeringsprogram såsom Photoshop eller likande för att fixa till dina bilder. Är man på en dejtingsajt och folk betalar pengar för en tjänst vill folk se genuina personer. Du säljer dig själv som en person att dela livet med. Använd kläder/frisyr/smink etc. som du skulle välja i vanliga fall, kanske på en första dejt.

Le alltid

Om du ler ger din profilbild intrycket att du är en glad och vänlig person, och det är alltid attraktivt. Det finns otaliga tester och undersökningar på detta och i princip alla ger samma resultat.

Det finns många mer förslag på vad du INTE bör ha med på din profilbild.
Självfallet kan vi börja med att inte ha någon bild alls. Fråga bara dig själv, hur ofta skickar du iväg ett meddelande till en person utan foto?
För allvarlig: Detta kan ses som lite hotfullt och ger inget gemytligt intryck. Le och lägg ditt huvud något på sned så skall du se att d får mycket fler posetiva reaktioner.
Berusad: Visst kan ett foto där man på ett lugnt och sansat sätt sitter med en öl i handen med kompisar visa att man är en rolig och social person. Men ha inte en bild där du sitter med ett helrör och en mössa som hänger på sned.
Motsatta könet: Så långt det går undvik att ha med det motsatta könet på dina bilder, i alla fall de bilder du visar på din profilsida.