Vem skall ringa först?

Något som jag aldrig har gjort är att ringa en person som jag träffat på nätet. Jag har alltid förespråkat att komma till den första dejten så fort som möjligt, vilket i vanliga fall betyder efter ca 4 meddelande innan jag frågar dem på en dejt.

Dock, vissa människor gillar och vill helt enkelt prata över telefon först. Vilket jag faktiskt förespråkar att man skall göra men jag har aldrig haft ro till att göra detta. Som jag ser det så är det inte möjligt att utläsa om det finns någon gnista emellan er över ett telefonsamtal.

Så för dem som vill prata över telefon ett antal gånger innan man bjuder ut, är frågan, vem ringer först?

Få tag på numret till din ”match”

Min position på detta är verkligen simpel – håll inte på med lekar och spel. Om det är en person du tycker om, fråga helt enkelt efter deras nummer och slå en signal.

Krångla inte till det hela med att ni skall byta telefonnummer med varandra. Säg bara något som ”Det skulle vara roligt att prata med dig över telefonen – kan jag få ditt nummer?” Ta helt bort frågan om vem som skall ringa först. Om personen är interesserad så kommer du inte att få ett ”nej”.

Kom ihåg att nätdejting är annorlunda jämfört med offline dejting. Både du och din eventuella träff letar efter en person att ingå i en relation med. Att spela svårfångad kommer inte att ge något i längden.

Så vem skall ringa först?

Det korta svaret är helt enkelt vem som helst av er.

Men för att vara lite mer realistiska för en stund. Det finns fortfarande en förväntning hos vissa kvinnor att mannen skall ringa först, so kille kall och bör vara redo att ta initiativet. Och det finns killar som känner sig olustiga om kvinnan tar första steget och ringer. Vilket de inte borde då detta är både rent ut sagt löjligt och gammalmodigt men det är också något kvinnor bör ha i åtanke.

Mitt råd är enkelt – sitt in och vänta på att den andre skall ringa. Om det är en person som du är interesserad av och skulle kunna tänka dig att dejta – ring. Det spelar ingen roll om du är kille eller tjej och vad man tycker är korrekt och inte. Nätdejting är väldigt dynamiskt och det finns en stor chans att den personen du är interesserad av håller kontakt med flera personer samtidigt. Vilket betyder att de tillfällen du får att bjuda ut en person är väldigt tidsbegränsade. Någon annan kan helt enkelt ”hinna före”.

Samtalstips

Då jag i andra artiklar på sidan där jag pratar om säkerhet, säger att man skall vara försiktig med hur snart man träffar personer så kan en del av det jag säger vara lite motsägelsefullt. Dock så finns det en gräns på allt. Ring varandra inte för mycket innan du bjuder ut personen. Håll samtalen ni ha korta för att på så vis hålla intresse uppe och samtalen inte skall bli tråkiga.

Det sista du vill ha är en telefonkompis, du letar efter ett förhållande eller hur? Visst kan du tycka att en person är kanon över telefon, mycket kan snabbt ändras då ni har träffats första gången. Så spendera inte allt för mycket av din tid i telefon utan ta tag i saken och bjud ut, både för din och din ”match” skull.

Själva samtalet skall du hålla kort och intressant. Du har faktiskt inget att vinna av att prata med personen i telefon över långa perioder. Även om man inte tror det så bildar man sig snabbt en uppfattning av en person över telefon vilket i många fall är felaktig. När du känner dig redo – efter inte allt för många samtal. Fråga ut personen på en dejt.

När det gäller nätdejting så måste man försöka ta för sig. Medlemmar på dessa dejtingsajter har alla samma mål att hitta en partner. Spill inte din och andras tid med att spela svårfångad eller inte våga bjuda ut. Om du inte bjuder ut själv så kommer förmodligen någon annan göra detta och du missa helt enkelt din chans denna gång.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *