Hur får man till sin drömdejt?

Är det dags att träffas IRL för första gången? Eller firar ni ett år som par och vill få en oförglömlig kväll? Kanske har ni varit tillsammans i några år och vill hitta på något tillsammans som bryter vardagens stress och tråkighet? Oavsett hur väl ni känner varandra och oavsett hur länge ni har varit ett par så är det en rolig grej att skapa en drömdejt för att få uppleva en riktigt mysig kväll tillsammans. Här följer våra tips för den bästa drömdejten:

1. Planera vad ni ska hitta på. Alla är olika. Det som ett par tycker är en romantisk dejt kanske ett annat par tycker är larvigt. Vad man ska hitta på beror dels på hur länge man känt varandra och dels på hur man är som personer. Att släpa ut en party- och stadstjej ut på landet kan sluta i katastrof, men det kan bli en annorlunda och spännande upplevelse också. Se till att planera i förväg för att slippa katastroferna. Det finns massor av olika saker man kan göra på sin drömdejt. Titta på månskenet, ha picknick, åka på en cykeltur på landet, grilla, hyra en roddbåt och ro ut på en stillsam sjö, bada, åka häst och vagn, rida islandshäst, åka hundspann, gå på en äventyrspark, besöka en djurpark, titta på fullmånen eller åk på kryssning.

2. Planera vad ni ska äta. Du måste förstås utgå lite från vad ni ska göra. Ska ni äta utomhus måste det vara sådant som kan lagas i förväg och tas med. Glöm inte papptallrikar, glas, bestick och servetter. Om du planerar att ni ska äta på en restaurang kanske du måste boka bord i förväg. Prova gärna en ny sorts restaurang. Har ni aldrig ätit till exempel sushi kan det vara roligt att göra det tillsammans. Att laga mat tillsammans kan också vara väldigt mysigt och romantiskt.

3. Planera själva kvällen. När ni träffas, se till att ha planerat allt i förväg. Dubbelkolla gärna med restaurangen eller arrangören av den aktivitet du planerat, så att det inte skett några missförstånd. Ta med blommor, choklad eller en liten present. Klä dig snyggt, men klä dig efter aktivitet. Tänk också på att ge din dejt en liten hint om vad ni ska göra så att han eller hon inte tar på sig värsta festblåsan eller kostym och så ska ni i själva verket åka häst och vagn eller spela paintball.

4. Under själva dejten. För att få en drömdejt är det viktigt att vara dig själv. Sök ögonkontakt med din dejt. Le. Tänk på att lyssna på din dejt, visa intresse för vad han eller hon säger. Ställ frågor, visa nyfikenhet, men passa dig för heta diskussioner om områden som pengar, politik, sex eller religion. Ge komplimanger. Se till att stänga av mobilen. Slappna av, var glad och positiv.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *