4 anledningar varför online dating är bättre än traditionell dejting.

För nu rätt så manga år sedan så hade online dating något negativt över sig. På många sätt har dock online dating alltid varit steget före vanlig traditionell dejting. Med Facebook, Twitter, Instagram och alla liknande typer av communitys så har alla någon form av närvaro på nätet

Låter det då inte logiskt att även använda online dating som ett tillfälle att uppnå dina dejtingmål?

Vi vill med denna artikel helt enkelt ge 4 punkter varför online dejting är bättre än traditionell dejting. Med det sagt menar vi inte att vanlig dejting har något dåligt med sig – för det för en hel del bra faktorer med sig, men för denna artikels skull kommer vi att fokusera på det första.

1. Löser problemet med för lite tid.

När vi lämnar livet efter gymnasiet eller högskola går det snart upp för oss att livet tar en hel del tid. Familjen, arbete, diverse hobbys är bara några av de tidskrävande sakerna som du skall få tid med under en vecka.

Livet är detsamma som under skoltiden förutom att allt fler aktiviteter läggs till under samma period.

Och detta är också tjusningen med online dating. Det finns alltid tid för det. Oavsett om denna tid finns kl. 03:00 eller 06:00 så kan du alltid skicka iväg ett mejl som kommer till rätt person. Som vi tagit upp så många gånger tidigare så spelar det ingen roll hur du ser ut, vilken tid det är på dygnet eller någon annat. Online dejting är väldigt förlåtande på det viset.

2. Eliminerar dåliga “blinddejt” erfarenheter

Har du någon gång varit på en blinddejt?

Även om det gick bra hur kändes det innan dejten?

Denna typ av dejt sätts ofta upp av kompisar till båda men ger i slutändan väldigt lite. Med online dating har du alltid möjligheten att lära känna någon bättre innan du ger dig av på din första dejt.

  • Vad har personen för mål i livet?
  • Vilka gemensamma intressen har ni?
  • Vad letar personen efter?

Att veta lite om någon innan ni träffas underlättar mycket när det kommer till kommunikationen er emellan.

3. Undvika att träffa något fullo i baren.

För de flesta människor är en bar eller pub ett ställe där du dricker några drinkar tillsammans med några vänner.

Men att sikta in sig på en bar med förhoppningen att träffa din nästa partner är förmodligen inte den bästa strategin. Det finns för många faktorer som kan agera som störande moment som t. ex alkoholen i sig, hög musik, störande vänner, etc.

Helt klart kan man vara fysiskt attraherad av någon som du träffar i n bar, men att gå i tron att personen du träffade någon gång under natten skulle vara din drömpartner är i många fall endast en dålig bakfulle dröm.

4. Fungerar för alla.

Oavsett vilken typ av förhållande du är efter finns det alltid en dejtingsajt som inriktar sig till just dig, även i vårt lilla land.

Du kanske letar efter någon som är sport och träningsinteresserad, det finns sidor för det.

Du kanske ät ute efter någon som tycker om att laga mat – det finns sidor för det.

Tycker du endast om mörkhåriga personer? – Ja, det finns sidor även för detta

Oavsett vad det är så finns det något för alla.

Avslutande ord

Jag uppmuntrar dig och alla i din omgivning att ge online dating en chans om du inte har gjort detta ännu. Om du redan är involverad i online dejting, fokusera och lägg om din strategi för att lyckas bättre med ditt dejtande.

Den slutliga fråga du behöver ställa dig själv är; vad har du att förlora?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *