Första dejten

Jaha, så är det så äntligen dags.
Man har pratat via mail, man har chattat och man har kanske pratat via telefon. Allt känns rätt, fjärilarna lever sitt eget liv i magen och man har bestämt sig för att ta ”förhållandet” till en helt ny nivå, man ska träffas i verkligheten. IRL ( in real life, som ungdomarna säger).

Den första dejten är fruktansvärt nervös och nervkittlande och får oftast även den mest rutinerade dejtaren att drabbas av handsvett, fumlande och ett begränsat ordförråd. Vill det sig riktigt illa kan den första dejten vara över innan man ens hinner blinka och utsikterna på en uppföljande träff har blåst all världens väg

Här kommer några få tips och tricks som du kan begagna dig av för att ge ett prima intryck och se till att världens bästa första dejt följs av en andra och en tredje och en…ja du fattar poängen!

Saker som funkar fint:

 1. Kom i tid.
  Du vill absolut inte komma sent till den första dejten. En senfärdig ankomst resulterar i svett i panna – inte så läckert, ett flåsande tal – det blir svårt att höra vad du säger och, hemska tanke, en irriterad dejt. Är du sen signalerar du att du inte bryr dig om den andres tid. Dessutom vill du inte att föremålet för din ömma låga ska gå och drälla själv, ensam och övergiven på en plats ni sedan tidigare bestämt.
  Inte ok. Den som väntar på något gott kan faktiskt vänta för länge.
 2. Se till att din dejt känner sig bekväm och väl till mods.
  Du är nervös, din dejt är nervös och om du anstränger dig för att få motparten att slappna av kommer även du att kunna slappna av. En avslappnad dejt ger er tillfälle att njuta och bara koncentrera er på varandra.
 3. Försök att bli intressant.
  Det finns inget värre än en dejt som sitter knäpptyst under en hel kväll.
  Att försöka hålla igång en konversation med någon som bara hummar och på väl valda ställen säger Ja eller Nej kan vara en plåga utan motstycke. Man vill känna att man är speciell och att man har en trevlig kväll, inte att man sitter ensam vid köksbordet och äter snabbnudlar.
  Se till att ställa följdfrågor, var intresserad och dela med dig av dig själv.
  Bli oförglömlig, helt enkelt!
 4. Skratta och ha roligt!
  Detta innebär inte att du ska brista ut i ett gnäggande så for motparten öppnar munnen utan se till att verkligen skratta när du känner för det. Att få tillfälle att skratta åt något tillsammans stärker känslan av samhörighet och ni kommer att känna er ännu mer avslappnade tillsammans.
 5. Gör den första dejten speciell och unik.
  Middag eller bio i all ära men att planera en dejt som innefattar något ovanligt kommer att göra er träff både unik och oförglömlig. Det behöver inte bli dyrt eller avancerat utan bara annorlunda. Släpp fram lite kreativitet och försök komma på något som du tror vederbörande hade uppskattat. Ofta har man ju haft mailkontakt och någorlunda koll på vad dejten är för någon så det borde inte bli allt för svårt. Picknick mitt i stan, drejkurs, bowla eller vad som helst!
 6. Var dig själv!
  Man kan aldrig lura någon i längden med att spela någon man inte är. Gillar din dejt inte dig för den du är så var det aldrig ämnat att bli ni. Bortsett från att du kan bli ställd vid skranket för falsk marknadsföring, vilket kan vara nog så jobbigt så är det jobbigare att spela någon annan dag ut och dag in.
  Så är du seriös i din jakt på en partner ska du se till att vara den du är. Du vill ha en dejt som tycker om dig för den nu är, inte för någon Nisse som du låtsas vara.

Dejta säkert och var rädda om varandra!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *