Speeddating – Snabbdejta i Sverige

Speeddating är något som startades under 1980-talet och det hela skulle gå ut på att träffa så manga människor under en kort tid vanligtvis 3-4 minuter. Under dessa minuter har man en möjlighet att skapas sig en uppfattning om vad man tycker om varje person.

Speeddatingsajter fungerar på 2 sätt vissa är mer som en community där det inte sker någon aktiv kontakt direkt på sajten utan man får istället anmäla sig till vissa events. Andra sajter kör sin snabbdejting som en vanlig dejtingsajt men att man då istället fokuserar på snabba kontakter, det vill säga mycket med chatt eller videochatt.

Lista över speeddating sajter

  • Speedd8 – Anordnar endast events där man via sajten får anmäla sig. I dagläget anordnas speed dating events i Malmö, Stockholm och Göteborg.
  • Speeddate – Internationell dejtingsida som tillhör den andra kategorin av speeddejting. Här matchas man upp med människor antingen via chatt, videosamtal eller vanliga ljudsamtal. Sessionerna vara i 5 minuter varpå du får en ny kontakt att snacka med.

Hur fungerar Speeddating?

För de sajter som anordnar olika events så fungerar det så att man har en lokal med lite inredning samt bord. Man får en plats vid ett bord utdelat och får då träffa den första personen under ett antal minuter. När denna tid sedan är slut roterar besökarna och man får en ny dejt.

När arrangemanget sedan är slut får varje person skriva ner vilken eller vilka personer man skulle vilja träffa igen. Om en av de personer som du valt ut också valt dig kommer era kontaktuppgifter delas ut så ni kan kontakta varandra i efterhand.